Model Lomp Zwaar

Met dit model terraskachel heeft u een absolute blikvanger op uw terras! Een robuust hout gestookte terraskachel met een enorme warmteafgifte, geheel gemaakt van ijzer onttrokken uit het schroot circuit. Puur recycling dus, een oerdegelijk en compleet Nederlands ambachtelijk product.

De kachels worden gemaakt van een reststuk heipaal met een diameter van 41 centimeter. Deze worden voorzien van een vlakke onder en bovenplaat, waarna het geheel op 3 stevige poten wordt geplaatst. De stabiliteit van de tuinhaarden is door de 3 wijd uitstaande poten gewoon goed. De buis op de kachels is naar achteren geplaatst waardoor aan de voorzijde van de kachel de ruimte is om een pannetje soep op te warmen of bijv. een ketel glühwein warm te houden.

De hoogte van deze kachels is 2.10 meter hoog incl. het standaard regenpetje op de buis. De kachels kunnen hoger worden uitgevoerd als de

2,10 meter naar uw mening te laag is, wij voorzien de kachel dan van een langere buis. De kachels bestaan uit 1 geheel, de buis zit dus aan de kachel vast gelast. Dit omdat wij dit meer solide vinden als een demontabele buis. Eventueel kan de kachel wel worden voorzien van een demontabele buis, deze heeft dan echter niet de standaard diameter van 17 centimeter maar 14 centimeter. Deze kleinere buisdiameter heeft overigens geen enkele invloed op de stookeigenschappen van de kachel!

De kachels met hierin een deurtje worden voorzien van een 9-tal gaten aan de onderzijde van de stookkamer. Deze zorgen ervoor dat de aangezogen lucht door het vuur bed wordt getrokken. Deze kachels gaan hierdoor zuinig om met hout en hebben een groot rendement. Een temperatuur van 400 graden Celsius is geen uitzondering tijdens het stoken van de kachel! De kachels met een deurtje in het stookgat worden overigens bij het stoken met gesloten deur warmer dan een kachel met een open stookgat. De kachels met een open stookgat brandt rustiger en geeft ook voldoende warmte af en geeft daarentegen het volle zicht op het vlammenspel, wat ook geldt voor de kachel met een deurtje en hierin een ruitje. De kachels met een deurtje zijn voorzien van degelijke scharnieren en een dit sluiting die wij ook zelf maken. Mocht het deurtje of de sluiting een keer slecht gaan draaien of juist te los gaan zitten is dit vrij makkelijk te verhelpen door de vol staal borgmoeren iets vaster of losser te draaien.

De kachels worden onbehandeld geleverd, dit houdt in dat zij gaan roesten. Door de dikte van de gebruikte materialen (minimaal 4 millimeter en de stookkamer zelfs 6,3 millimeter)zal de kachel niet doorroesten. Ga uit van een levensduur van 15 jaar en wellicht nog 15 jaar langer! Onverwoestbaar dus!

Specificatie
Hoogte stookkamer 60 cm
Hoogte stookkamer met pootjes 80 cm
Diameter stookkamer 41 cm
Stookgat 28 x 20 cm
Gewicht kachel ca. 60 kg

Prijzen

Omschrijving Prijs
Kachel met open stookgat € 440,00
Kachel met deurtje in stookgat € 500,00
Kachel met deurtje en vuurvaste ruit € 560,00
Prijzen zijn incl. BTW