Model: Gasfles

 

Met dit model kachel zijn wij een kleine 10 jaar geleden begonnen en na een paar jaar hobbymatig te zijn bezig geweest zijn wij inmiddels week in week uit bezig met het maken van deze terraskachels..

 

 

Deze kachels worden gemaakt van een originele dikbuik gasfles met een inhoud van 18 kilo propaangas met historie, ze zijn veelal meer dan 40 jaar oud. Wij betrekken deze flessen in Wallonië bij een oude ijzerhandel, maar de beschikbaarheid van deze gasflessen is door de jaren heen steeds slechter geworden en het moment dat wij deze kachels niet meer kunnen leveren komt steeds dichterbij. Uiteraard zullen wij u via de website op de hoogte houden over de beschikbaarheid van deze kachels.

Dit hout gestookte kachels zijn handgemaakt van een dikbuik gasfles met een diameter van 38 centimeter. Ze geven een bijzonder goede stralingswarmte af.
De verbranding in de terraskachels is schoon en zuinig mits u goed droog en schoon (verfvrij) hout stookt. Ook houtskool en briketten kunnen in deze kachels worden gestookt. De trek in de buis is ruim voldoende om de kachel goed te laten branden zonder rooster onder in de kachel of enig ander beluchtingssysteem. Bijkomend voordeel van deze kachels is dat uw terras (t.o.v. een vuurkorf) schoon blijft, omdat u geen last heeft van vallende houtresten en wegwaaiend as.

 

U heeft keuze uit 2 afvoerbuis diameters, te weten de 11 en de 14 doorsnede. Voor de verbranding maakt de pijpdikte niets uit, het verschil is alleen het aanzicht van de tuinhaard. U kunt dus zelf kiezen welke pijp u het mooiste op uw kachel vindt staan. Ook bij deze kachels worden de buizen vast gelast op de kachels omdat wij dit meer solide vinden dan een demontabele buis. Als de standaardhoogte van de kachel naar uw mening te laag is kunnen wij de kachel altijd (bij zowel de 11 als de 14 centimeter buis) op de door u gewenste hoogte brengen door de buis op de kachel te verlengen. Dit kan zowel vast als demontabel worden uitgevoerd. Zie hiervoor de link accessoires!

 

Wij voorzien het stookgat van elke kachel van een uit rondijzer gesmede rand welke de kachels hun robuuste en eigen uitstraling geven. Tevens zijn alle kachels aan de bovenzijde voorzien van 2 stevige handvaten. Deze kachels worden altijd geleverd met een open stookgat, een deurtje hierin behoort niet tot de opties.

 

 

Deze kachels worden onbehandeld geleverd, dit houdt in dat de originele verflaag nog deels op de gasfles zit die ervan af dient te worden gestookt. Dit kan enige overlast geven (rook / stank) , iets waar u bij onze overige modellen kachels geen last van zult hebben daar deze verfvrij zijn.

Wij hebben de mogelijkheid de kachel te laten gritstralen, hij zal dan helemaal blank metaal en verfvrij zijn. Kijk hiervoor in de link accessoires!


Meerdere malen hebben wij te horen gekregen dat dit de mooiste kachels van een gasfles gemaakt zijn. Geen overbodige frutsels eraan, gewoon een eenvoudig en strak model.


Specificatie
Hoogte Stookkamer 48 cm
Hoogte stookkamer met poten 65 cm
Standaard hoogte kachel 163 cm
Diameter stookkamer 38 cm
Diameter afvoerbuis 11 of 14 cm (naar keuze)
Stookgat 28 x 16 cm
Gewicht kachel 32 kg

Extra opties

Ook deze kachels kunnen wij voorzien van enkele handige opties zoals:

Regenpetje op de buis.

Maken van een opzetbuis met hierin een 2 x 60 gradenbocht zodat de kachel onder een veranda geplaatst kan worden en de afvoer erbuiten komt.

Verlengen kachelbuis

Smoorklep in de buis monteren (minder van toepassing op dit type kachel vanwege het open stookgat)

Vonkengaas in de afvoerbuis monteren

Het laten stralen en/ of zwart spuiten van een kachel

prijzen Model gasfles

Onbehandelde € 225,00

Met petje          € 250,00