Model Lomp Zwaar 'Bol'

Deze kachel is het topmodel uit ons leveringsprogramma!

In principe is deze tuinhaard gelijk aan het model ‘Lomp Zwaar’ met dezelfde stookeigenschappen.  In plaats van een vlakke onder en bovenplaat zijn deze kachels voorzien van een diep getrokken schaal aan de boven en onderzijde, hij krijgt hierdoor zijn bolle uiterlijk. Daarnaast is de kachel voorzien van een grotere deur dan zijn broer ‘Lomp Zwaar’.

De kachels zijn standaard voorzien van een deurtje met hierin een grotere ruit zodat u nog meer zicht op het vuur heeft. Eventueel kan het ruitje worden vervangen door een stuk geperforeerde plaat dat ook volop zicht geeft op het vlammenspel.

Door de ronde vorm kan bij deze kachels geen pannetje op de bovenplaat worden gezet, dit in tegenstelling tot bij het model ‘Lomp Zwaar’
Voor de rest is de kachel gelijk aan de ‘Lomp Zwaar’ u kunt dus voor de kenmerken van de kachel bij de omschrijving van dit model kijken..

De prijs van deze kachels is wel hoger dan die van de ‘Lomp Zwaar’ , dit heeft met name te maken met de gebruikte diep getrokken schalen die in prijs 3 keer zo duur zijn als de vlakke onder en bovenplaat.

De prijs van de kachel ‘Lomp Zwaar Bol’ is € 660,-. compleet met een ruitje in het deurtje. Mocht i.p.v. het ruitje een geperforeerde plaat (gaas) in het opengewerkte stookgat mogen worden geplaatst is de prijs € 625,-.

De prijzen gelden voor een onbehandelde kachel en zijn incl. BTW!

Hoogte stookkamer 55 cm
Hoogte stookkamer + pootjes 82 cm
Standaard hoogte kachel 205 cm
Diameter stookkamer 41 cm
Stookgat 28 x 28 cm
Gewicht kachel ca. 66 kg

Ook deze kachels kunnen wij voorzien van enkele handige opties zoals:
-    Verlengen kachelbuis
-    Maken van een opzetbuis met bochten zodat de kachel onder een veranda geplaatst kan worden en de afvoer er buiten komt
-    Kachel geschikt maken voor een aansluiting dubbelwandige dak doorvoer
-    Smoorklep in de buis monteren
-    As afvoer onder de kachel maken
-    Vonkengaas in de buis monteren
-    Laten stralen en zwart spuiten van een kachel

Kijk voor de uitleg en prijzen hiervan onder de link ‘accessoires’Plan uw route