Gasfles kachel

 

Met dit model kachel zijn wij een kleine 10 jaar geleden begonnen en na een paar jaar hobbymatig te zijn bezig geweest zijn wij inmiddels week in week uit bezig met het maken van deze terraskachels..

De gasflessen waar wij deze terraskachels van maken zijn erg schaars, wij hebben echter pas geleden weer een lichting gasflessen binnen gekregen. De kachels zijn momenteel dus gewoon leverbaar!

 Deze kachels worden gemaakt van een originele dikbuik gasfles met een inhoud van 18 kilo propaangas met historie, ze zijn veelal meer dan 40 jaar oud. Wij betrekken deze flessen in Wallonië bij een oud ijzerhandel maar de beschikbaarheid van deze gasflessen is door de jaren heen steeds slechter geworden en het moment dat wij deze kachels niet meer kunnen leveren komt steeds dichterbij.. Uiteraard zullen wij u via de website op de hoogte houden over de beschikbaarheid van deze kachels.

Deze hout gestookte kachels zijn handgemaakt van een dikbuik gasfles met een diameter van 38 centimeter. Ze geven een bijzonder goede stralingswarmte af.
De verbranding in de terraskachels is schoon en zuinig mits u goed droog en schoon (verfvrij) hout stookt. Ook houtskool en briketten kunnen in deze kachels worden gestookt. De trek in de buis is ruim voldoende om de kachel goed te laten branden zonder rooster onder in de kachel of enig ander beluchtingssysteem. Bijkomend voordeel van deze kachels is dat uw terras (t.o.v. een vuurkorf) schoon blijft omdat u geen last heeft van vallende houtresten en wegwaaiend as.U heeft keuze uit 2 afvoerbuis diameters, te weten de 11 en de 14 doorsnede. Voor de verbranding maakt de pijpdikte niets uit, het verschil is alleen het aanzicht van de tuinhaard. U kunt dus zelf kiezen welke pijp u het mooiste op uw kachel vind staan. Ook bij deze kachels worden de buizen vast gelast op de kachels omdat wij dit meer solide vinden dan een demontabele buis. Als de standaardhoogte van de kachel naar uw mening te laag is kunnen wij de kachel altijd (bij zowel de 11 als de 14 centimeter buis) op de door u gewenste hoogte brengen door de buis op de kachel te verlengen. Dit kan zowel vast als demontabel worden uitgevoerd. Zie hiervoor de link accessoires!

Wij voorzien het stookgat van elke kachel van een uit rondijzer gesmede rand welke de kachels hun robuuste en eigen uitstraling geven. Tevens zijn alle kachels aan de bovenzijde voorzien van 2 stevige handvaten. Deze kachels worden altijd geleverd met een open stookgat, een deurtje hierin behoord niet tot de opties.

Plan uw route