Bezorgen of afhalen

KoerieAls u geen vervoer heeft of de mogelijkheid een bestelde kachel op te halen kan de kachel worden verzonden.

De kachels model ‘Dikbuik Gasfles’ en ‘Vet Heet’ passen overigens op de standaardhoogte (en ook bij een vaste verlenging tot 0,5 meter) in bijna elke personenauto waarvan de achterbank plat kan. Voor het model ‘Lomp Zwaar’ en ‘Lomp Zwaar Bol’ is zeker een ruime stationcar nodig maar een aanhanger of busje is meer geschikt voor het vervoer van deze kachels.

Wij werken met internet koerier Brenger.nl Dit is een pool waarop iedereen een vracht kan aanbieden en waarop elke koeriersdienst de vracht die hem het beste uitkomt qua route uit kan pikken. We hebben al enige ervaring met Brenger.nl en het werkt eigenlijk goed.

De transportprijs kunnen wij vooraf opvragen en deze zullen wij u dan doorberekenen. De transportprijs is nogal afhankelijk van de afstand waarover de kachel moet worden vervoerd en de grootte van de kachel. In sommige gevallen is bezorging per eigen transport (zie hieronder) goedkoper. Dit geldt met name voor de grotere modellen kachels en kachels waarbij extra losse onderdelen moeten worden meegeleverd.

Bij bezorging per koerier zullen wij zodra de kachel wordt verzonden een factuur mailen met daaraan gekoppeld een iDEAL betaallink waarmee het factuurbedrag simpel kan worden voldaan. 

 

Landelijke bezorging per eigen transport voor €0,60 per gereden kilometer!

Wijzelf hebben ook een bestelbus met laadklep en bezorgen ook zelf de kachels. Hiervoor hanteren wij het tarief van €0,60 per gereden kilometer. Globaal gezien is bezorging door onszelf goedkoper dan per koerier in een straal van een 50 kilometer rond Schoonrewoerd (regio Culemborg)

Uiteraard zullen wij de transportkosten vooraf laten weten en deze ook vergelijken met de transportkosten per koerier. We zullen altijd de goedkoopste optie aanbieden!

Bezorging door onszelf gebeurd altijd in het weekend op zaterdag en in sommige gevallen op zondag. Mochten wij enkele bezorgingen kunnen combineren zullen we dit uiteraard in het bezorgtarief verrekenen, de kosten zullen dan (iets) lager uitvallen. Bij transport door onszelf zullen eventuele losse delen ook gratis meerijden, dit is anders dan per koerier. Deze zal een extra tarief in rekening brengen, zij werken namelijk per colli. Denk bij losse delen aan verlengbuizen, opzetbuizen met bochten, onderplaten en haardhout.

Wij zullen de te bezorgen kachel ook altijd op zijn plaats in de tuin zetten en eventueel monteren. Uitzondering hierop is het plaatsen van een kachel op een dakterras, dit doen wij niet daar we een beetje zuinig zijn op onze rug!

Bij bezorging van 2 of meerdere kachels op hetzelfde adres (of 2 adressen dicht bij elkaar) zullen slechts 1 keer de transportkosten in rekening worden gebracht bij bezorging door onszelf. 

Hierbij een voorbeeld berekening van de transportkosten per eigen transport van een terraskachel naar Rotterdam:

Afstand enkele reis is 62 kilometer.

De transportkosten zijn dan: 62 x 2 x €0,60

= € 74,40

 

Vanzelfsprekend is het afhalen van een bestelde kachel altijd de goedkoopste optie. Het afhalen van een kachel is doorgaans mogelijk op afspraak in de avonduren op doordeweekse dagen vanaf 18.30 uur en eigenlijk altijd in de weekenden (ook op zondag!)

 

Plan uw route