Verlengen kachelbuis

Als de standaard hoogte van een kachel te laag is kunnen wij de kachelbuis verlengen met iedere gewenste lengte. Met name als een kachel voor een overkapping of veranda komt te staan is het belangrijk dat de kachelbuis minimaal een centimeter of 25 boven die veranda uitsteekt. Als de wind verkeerd staat en de rook van de kachel onder uw veranda komt zal dit niet prettig zijn..


De verlenging kunnen wij vast uitvoeren of d.m.v. een demontabele verlengbuis met een trompverbinding. Deze trompverbinding houdt in dat de buis over een lengte van 7 centimeter is opgerekt en hiermee over de buis schuift die vast op de kachel is gelast. De maximale diameter van de buis met trompverbinding is 14 centimeter.

Bij de kachels model ‘Lomp Zwaar’ en ‘Lomp Zwaar Bol’ zal de buis (die normaal de diameter van 17 centimeter heeft) worden uitgevoerd met de 14 centimeter diameter buis in geval van demontabele verlenging. Deze kleinere buis diameter heeft daarbij overigens geen invloed op de stookeigenschappen van de kachel.


De prijs van het verlengen van de buis is € 35,-. per 0,5 meter. Deze prijs geldt voor zowel een vaste als een demontabele verlenging. Het is overigens ook mogelijk de buis te verlengen met een deel van de 0,5 meter, wij zagen de buizen zelf op maat en kunt dus zelf aangeven hoe hoog een kachel exact moet worden.

Maatwerk dus…

Plan uw route