Verlengbuis met bochten

Wij kunnen een demontabele buis leveren met hierin een 2 x 60 graden bocht. Hierdoor is het mogelijk de kachel onder een veranda of overkapping te plaatsen en de rookafvoer buis erbuiten te laten komen.
Dit is leverbaar op ieder model kachel dat wij aanbieden!

De gasfleskachels die met deze buis worden geleverd hebben altijd de dunne 11 centimeter buis (dit om het gewicht van de constructie te beperken) en alle andere modellen hebben de 14 centimeter afvoerbuis.

Voordeel van deze constructie is dat u de warmte van de kachel onder uw overkapping brengt en u daardoor meer rendement van uw kachel zult hebben. De kachels komen ongeveer een 60 centimeter binnen de overkapping te staan (gemeten vanaf de dakrand) Van deze maat kan niet worden afgeweken..

De buis met de bochten erin is een demontabele buis die d.m.v. een trompverbinding op de buis wordt geschoven die vast op de kachel is gelast. Voordeel is bij deze constructie is dat de kachel draaibaar is t.o.v. de buis met de bochten erin die vast geschroefd is met de buissteun aan de dakrand. U kunt het stookgat van de kachel dus naar u toe draaien. 

Wij maken deze zogenaamde zigzag buis geheel op maat van uw overkapping, dit is dus geen standaard werk maar maatwerk!

Om de buis te kunnen maken hebben wij dus enige maten en gegevens nodig:

  • Hoogte onderzijde overkapping waar de kachel moet komen te staan. Wij zorgen dan dat de tweede bocht in de buis zo dicht mogelijk bij de dakrand komt.
  • De totaalhoogte van de kachel. Dit houdt in de hoogte van de kachel incl. het gedeelte dat boven de overkapping moet uitsteken. Dit moet minimaal een centimeter of 25 zijn overigens..
  • Zit er een oversteek aan de dakrand? Dit i.v.m. de mee te leveren buissteun. Deze buissteun is noodzakelijk i.v.m. de stabiliteit van de terraskachels en deze wordt standaard meegeleverd.

Een foto van de situatie met op de plaats een herkenbaar voorwerp en een foto van de dakrand is makkelijk voor ons. Kunnen we even kijken hoe we het moeten maken..

De prijs van deze buis met de bochten is bij alle modellen kachels gelijk en is € 190,-. incl. de buissteun en geheel op maat gemaakt.

Plan uw route