Kachel geschikt maken voor dubbelwandige doorvoer dak

Wij kunnen alle modellen kachels die wij leveren voorzien van een speciale diameter afvoerbuis waar een koppelstuk van 150 millimeter (inwendige diameter)  enkelwandig naar 150 millimeter dubbelwandig precies in past.

Wij maken de kachel op een hoogte van een 15 centimeter onder het dak van uw overkapping en van daaruit wordt dan verder gewerkt met het dubbelwandige RVS doorvoer materiaal.

Daar elk dak anders is qua hellingshoek of dakbedekking hebben wij dit dubbelwandige materiaal nooit op voorraad maar kunnen dit wel voor u bestellen. De levertijd hiervan valt mee, doorgaans hebben wij het met enkele werkdagen in huis.

Uiteraard kunt u dit ook zelf doen, wij betrekken alles van Lewo bv. Dit is naar onze mening de meest uitgebreide webshop op het gebied van kachelbuizen en de prijzen behoren tot de laagste in deze markt. Daarnaast leveren zij degelijk materiaal, het is het originele Holetherm doorvoermateriaal. Er zijn op internet goedkopere doorvoersets te vinden maar deze zijn van beduidend mindere kwaliteit!

Wel moet worden vermeld dat het doorvoer materiaal nogal prijzig is. De prijzen van deze sets zijn de afgelopen tijd (net als die van bouwmaterialen en ijzer) helaas fors gestegen, Ga ervan uit dat een complete doorvoerset in de goedkoopste uitvoering (plat dak EPDM of bitumen gedekt) €475,-. (incl. BTW) kost.

Deze set bestaat dan uit:

- Koppelstuk enkelwandig naar dubbelwandig

- Dak doorvoer plaat

- 1 meter dubbelwandige kachel buis 150 millimeter

- Trekkende regenkap

- Stormkraag

- 2 stuks klembanden

- Verdiepingsondersteuning (fixering dubbelwandige buis en tevens afwerking gat aan de onderzijde van het dak beschot)

 

De complete set wordt geleverd met 1 meter dubbelwandige buis. Deze set werkt vanaf het koppelstuk op de kachel tot aan de bovenzijde van de trekkap ongeveer een 1,20 meter. De buis zal bij een normaal dak dan een 70 centimeter boven dit dak uitsteken. In sommige gevallen zal een halve meter extra buis nodig zijn om ver genoeg boven het dak uit te komen. Denk hierbij vooral aan een doorvoer door een hellend dak.

 

Niet tot de set behoord een stuk keramische deken ter isolatie van het dakbeschot. Deze leveren wij er echter wel bij!

 

Voor een hellend dak en een met dakpannen gedekt dak is een andere dak doorvoerplaat en een andere verdiepingsondersteuning nodig, deze zijn duurder en hieraan is dus een meerprijs verbonden.

Ter indicatie: - hellend dak 5- 27 graden kost de complete set (1 meter buis) €555,-.

                   - pannen gedekt dak (dakplaat met loodslab) kost de complete set (1 meter buis)

                     €635,-.

Nieuw:

We kunnen de doorvoersets ook zwart gespoten leveren. Dit kan soms mooier zijn bij een zwart gespoten kachel, het glimmende blanke RVS contrasteert namelijk nogal bij een zwarte kachel. De set is van dezelfde solide kwaliteit als de RVS doorvoerset en alle onderdelen zijn dan zwart gespoten. Deze set is helaas wel een stukje duurder dan de standaard set, prijs voor een set voor een plat EPDM of bitumen gedekt dak is €525,-.

Prijzen van de zwart gespoten sets zijn bij:

- Hellend dak 5- 27 graden kost de complete set €635,-.

- Pannen gedekt dak (dakplaat met loodslab) kost de complete set €720,-.

 

Er is een mogelijkheid dat wij de set rechtstreeks vanaf de leverancier naar u toe laten zenden nog voordat de kachel wordt geleverd. U heeft dan de mogelijkheid de dak doorvoerplaat in het dak (te laten) monteren zodat de kachel zodra deze in huis is door het dak kan worden gevoerd. Bij bezorging door ons zelf (dus niet per koerier!) van een kachel waarop een doorvoer set moet komen kunnen wij de complete set voor u afmonteren. Het gat in het dak en de montage van de dak doorvoerplaat in het dak doen wij echter niet. Dit is werk voor een loodgieter! 

Er geldt geen meerprijs om de kachel te voorzien van een geschikte diameter buis op een kachel die compatibel is met het koppelstuk van enkelwandige naar dubbelwandige buis die bij de doorvoerset hoort.

Mocht de kachel echter standaard zijn voorzien van een petje op de buis (‘Lomp Zwaar’ en ‘Lomp Zwaar Bol’)  vervalt dit wel zonder restitutie. Een eventuele verlenging van de buis (bovenop de standaard hoogte van het type kachel van uw keuze) wordt berekend tegen het normaal geldende tarief van € 35,-. per 0,5 meter. 

Plan uw route